Naslovna / Kontakt
 
 

 

Filmski programi

Pozorišni programi

Likovni programi

Muzički programi

Edukativni programi

Izdavaštvo

 

EDUKATIVNI PROGRAMI
Kulturni centar Požega, kao institucija od bitnog značaja za formiranje nove i buduće publike različitih kulturnih događaja, realizuje brojne kulturne i obrazovne programe namenjene deci i maldima u cilju razvoja kreativnog izražavanja, afirmacije stvaralaštva i podizanja svesti o kulturi življenja.

Škola crtanja i vizuelne kulture

U toku leta 2010. godine pri Gradskoj galeriji Požega, radila je Škola crtanja i vizuelne kulture. Predavač – voditelj radionica u okviru ove škole bio je Uroš Pavlović, akademski grafičar. Mališani uzrasta od 6 do 14 godina su kroz najrazličitije metode i načine interaktivnog rada otkrivali umetnost i vizuelnu kulturu.


U toku septembru 2010. godine otvorena je i izložba radova polaznika Škole crtanja i vizuelne kulture, kojom su predstavljeni radovi oko 40 polaznika, a koja je izazvala veliku pažnju i bila jedan od najposećenijih događaja u ovoj likovnoj sezoni.

Video


Škola glume

Kulturni centar Požega od novembra 2010.godine organizuje „ŠKOLU GLUME“ za decu i mlade  (predškolskog uzrasta, uzrasta osnovne i srednje škole). Škola podrazumeva rad sa decom i mladima na:

 1. oslobađanju u govoru, prostoru i pokretu
 2. razvijanju govorne kulture i sposobnosti lepog izražavanja
 3. razvijanju koncentracije i pažnje
 4. uvođenju u kulturu dramskog stvaralaštva
 5. razvijanju mašte

Glumci koji nas vode kroz čudesan svet glume su Divna Marić (glumica Narodnog pozorišta Užice) i Andrijana Simović (diplomirana glumica).


 

Večernja škola arhitekture

U Gradskoj galeriji Požega, u periodu od 11. maja do 30. juna 2011. godine, održan je ciklus predavanja pod nazivom „Večernja škola arhitekture“, koji je vodio arhitekta Ljubomir Štulović.

Teme predavanja su bile:

 1. istorija arhitekture,
 2. srpska tradicionalna arhitektura,
 3. javni gradski prostori,
 4. tehnologija - konstrukcija - upotrebljivost,
 5. moderna arhitektura,
 6. opšte ideje o arhitekturi - kreativna radionica.
Svake srede u Gradskoj galeriji Požega, zainteresovani posetioci ovih predavanja imali su priliku da saznaju više o tradicionalnoj arhitekturi, razvoju i težnjama arhitekture i urbanizma, kao i nešto više o tehnološkim i intelektualnim dostignucima koja su unapredila arhitekturu. Ovaj ciklus predavanja imao je za cilj - stvaranje osnove za razmišljanje i razumevanje arhitektonskih, urbanističkih, inženjerskih tekovina civilizacije.


 
Kulturni centar Požega 2010.