Naslovna / Kontakt
 
 
 

 

VESTI
6.
mart 2012.
   
 
 
Svečano puštanje u rad nove digitalne opreme

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković otvorio je bioskop Kulturnog centra Požega za čiju je nabavku nove audio i video opreme za    prikazivanje filmova Ministarstvo izdvojilo sredstva u okviru projekta „Digitalizacija bioskopa“.

Otvarajući bioskop ministar kulture rekao je „Požega je prvi u nizu gradova kojim zaokružujemo projekat koji se realizuje u ovih prethodnih godinu dana. Zakon o kinematografiji, dodatna sredstva za snimanje filmova -  ali to naravno nije dovoljno. Moralo je da se pomogne i novom opremom, da se digitalizuju bioskopi u Srbiji. Od 10 predviđenih bioskopa za pet su već sredstva obezbeđena i uplaćena. I naravno da je prvi Požega jer  ispunjava uslov – da ne morate da kažete „ponovo radi bioskop“, već da čestitate ljudima koji su obezbedili da sve vreme postoji bioskop, da očuvaju publiku, da okupe iz susednih gradova  i iz celog ovog regiona mlade ljude sa kojima imaju filmsku „Interakciju“ u prethodnih šest godina. Oni su naravno zaslužili da se prvo njima vrati novac.“

Pre otvaranja bioskopa ministar se susreo sa predstavnicima opštine i direktorima ustanova kulture i obrazovanja; polaznicima filmskog edukativnog centra „Interakcija“ i obišao kabinu sa novom opremom.

Projektom „Digitalizacija bioskopa“ za koji je u 2011. godini izdvojeno 19.750.000 dinara pored bioskopa u Požegi za koji je izdvojeno 2.800.000 dinara obuhvaćena su još četiri bioskopa i to u Paraćinu, Svilajncu, Leskovcu i Tutinu.

Izvor: Sajt Ministarstva kulture, informisanja i
informacionog društva Republike Srbije
Video - prilog na
TV Požega
   
Video - prilog na
TV B92
 
Kulturni centar Požega 2012.